(Deze site werkt beter op desktop)

Elki Boerdam - editorial collages - portfolio

Assemblage zie ik als het samenstellen van nieuwe verhalen uit bestaande elementen. Door beeld te herschikken, reorganiseren en herontdekken stel ik collages samen die een nieuw licht schijnen op het materiaal maar ook in dialoog met elkaar een alternatief verhaal voorstellen.
Ik werk voornamelijk analoog: door middel van een scherpe beeldselectie en het fysiek randschikken van het materiaal kom ik tot een beeld. Het is een proces van schuiven, kopiëren, snijden, scannen en eventueel digitale beeldbewerkingen.
Ik ben geïnteresseerd in onderwerpen als psychologie, filosofie, sociologie en populaire en internet cultuur. Afhankelijk van de context ga ik graag op zoek naar poëzie maar ook humor in mijn werk. Ik combineer graag archiefmateriaal uit Nederlandse en Internationale archieven met hedendaagse internet afbeeldingen uit mijn eigen archief.

2011-heden: autonoom beeldmaker/beeldonderzoeker
2018-heden: beeldredacteur bij de Volkskrant
2020-2022: Master of Arts, F for Fact, Sandberg Instituut


Ik sta open voor nieuwe opdrachten, media en samenwerkingen:
info[at]elkiboerdam.com

www.elkiboerdam.com
instagram: @elkioko

2021/2022
Werk voor het Journal of Comparative Literature and Aesthetics. Een visueel onderzoek naar het werk van Günther Förg in de context van de Bauhaus stroming.

De Volkskrant, 2022
Ellen de Visser over een potentiële database voor donorharten.

De Volkskrant, 2022.
Kaya Bouma over het fenomeen doomscrolling: een verslaving aan het voortdurend volgen van nieuws en liveblogs.

De Volkskrant, 2020
Caberietier en filosoof Tim Fransen leidt de lezer door de kalmerende wereld van de stoïcijnen. Hoe kan die leer helpen de pandemie beter te doorstaan?

De Volkskrant, 2022.
Mieke Zijlmans schreef een stuk over hoe taalveranderingen kunnen bijdragen aan de manier waarop we denken over bepaalde groepen of geschiedenissen.

De Volkskrant, 2022.
Arnon Grunberg schreef een essay over massamoordenaars en de phychologie van gruweldaden.

Vrij werk.
Naast analoge collages maak ik ook digitale beeldcombinaties. Hierin combineer ik internet afbeeldingen uit mijn eigen archief om tot een nieuwe narratief te komen.

Vrij werk

De Volkskrant, 2021.
Marieke de Ruiter over de mannelijke gewoonte om vrouwen te onderbreken en de consequenties hiervan voor onze communicatie cultuur.

De Volkskrant, 2021.
George van Hal over de UFO files, de resultaten van een grootschalig Amerikaans onderzoek naar onverklaarbare verschijnselen.

Vrij werk

De Volkskrant, 2021.
Ellen de Visser over een nieuwe manier van onderzoek: de flashmob methode.

De Volkskrant, 2021.
Enith Vlooswijk over lage rugpijn.

De Volkskrant, 2022.
Serie over verschillende aspecten van het nachtleven.

Vrij werk

Vrij werk